PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

luni, 11 februarie 2008

Ardei umpluti "a la Carla"



Ingrediente: 1 kg de rosii si ardei (mie imi plac ardeii rosii, sunt mai aromati) sau kapia, 300 gr carne macinata, 2 conserve de ciuperci (sau 300 gr ciuperci proaspete), zarzavat ( 1 telina, 2 morcovi, 2 patrunjei, 2 parstarnaci - dupa preferinte), putin patrunjel si marar frunze, 2 conserve de rosii decojite in bulion, sau pasta de tomate.

In ceea ce priveste carnea macinata eu prefer sa o cumpar proaspata (de ex. pulpa de porc fara os) si sa o macin cu robotul sau masina de tocat carne.

Preparare: zarzavaturile crude se rad si se amesteca intre ele. Ciupercile se maruntesc, se amesteca cu carnea si jumatate din zarzavaturi, se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel verde si marar tocat. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii/rosile, se adauga bulionul (rosiile zdrobite in rpealabil) sau pasta de rosii diluata si se completeaza cu apa cat sa fie acoperiti. Se fierb la foc mic, pentru a avea timp sa se patrunda carnea. Cand sunt pe jumatate fierti, se adauga in oala si restul de rarzavaturi rase, acestea avand rostul de a ingrosa compozitia sosului, in lipsa fainei. La final se adauga verdeata. Se servesc calzi, goi sau cu smantana (iaurt).

Lipsita de orez, compozitia are o textura ciudata si destul de tare, de aceea recomand sa puneti cat mai multe ciuperci si zarzavat pentru a “aerisi” compozitia si sa lasati sa fiarba cat mai incet, pentru a se patrunde. De altfel, carnea se poate elimina complet din reteta, daca se doreste o mancare de post.

Niciun comentariu:

 

Free Counter