PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

duminică, 3 februarie 2008

Chiftele cu nuci si piuré de mazare galbena

Va impartasesc o reteta disociata care va permite sa mancati - altfel - mancarurile care va placeau asa de mult inainte, dar care acum nu se mai incadreaza in regulile dietei.

Totul este sa avem fantezie si sa inlocuim alimentele prohibite cu altele cu IG suficient de redus, dar care sa fie la fel de savuroase.

Piuré-ul l-am incercat si mi se pare extrem de gustos. Reteta de chiftele mi se pare foarte tentanta, trebuie sa o incerc si eu:

Chiftele cu nuci



Ingrediente: 100 g nuci macinate, 500g carne tocata mixta, 2 linguri sos de rosii (preferabil rosii despielitate date prin blender,) 2 oua, sare, piper negru, 12 jumatati miez de nuca , 2 linguri unt
Preparare: Se amesteca nucile macinate cu carnea tocata, sosul de rosii si ouale. Atentie la sosul de rosii, daca este prea zemos adaugati doar o lingura; amestecul nu are voie sa fie prea moale.
Din compozitie aceasta se formeaza cu mainile umede 12 chiftele si in fiecare se aseaza cate o jumatate de miez de nuca.
Untul se incinge in tigaie si se prajesc chiftelele pe ambele parti cate 5'.


Piuré de mazare galbena

Ingrediente: 300g mazare galbena, sare, margarina sau unt
Preparare: mazarea se fierbe in 250 ml apa cu sare cca. 30 minute (10-15 minute in oala sub presiune). Atentie! Mazarea se pune in apa fierbanda. Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa si se baga in robot/blender cu o lingura de margarina. Se mai adauga dupa necesitate sare si lapte (daca doriti o consistenta mai moale). Daca doriti sa scapati complet de cojite (mazarea galbena are o coaja mai fina decat cea verde), in loc de robot, pasati piuré-ul prin sita.

Duminica placuta tuturor si pofta buna!

4 comentarii:

Dana spunea...

super bun pireul de mazare galbena uscata

Calin R. Ciprian spunea...

Ma bucur ca ti-a placut :-)
Ma straduiesc sa inventez si sa gasesc cat mai multe retete interesante.

Mihaela Lia Rusu spunea...

ce e aia mazare galbena? n-am vazut decat verde pana la 35 de ani :)

Gabi spunea...

Se gaseste la Kaufland. E chiar buna de tot si se face mai moale, aproape ca un puire de cartofi.

 

Free Counter