PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

vineri, 4 decembrie 2009

Tocanita picanta de soia cu mancare de fasole


Meniul prezentat astazi este unul hiperproteic, foarte potrivit pentru cei care doresc sa tina post, dar obisnuiesc sa manance multa carne sau fac un efort fizic mare. Este de asemenea potrivita si pentru dieta disociata Montignac.

Ingrediente: 300 g fasole uscata alba cu boabe mari, 2 morcovi mai maricei, 2 pungi de 100 g soia cuburi, 200 ml rosii maruntite in bulion, 1 ceapa, foi de dafin, ulei, praf ardei iute, piper verde, vegeta, sare, boia dulce

Preparare: fasolea se opareste in apa fiarta si se tine cca 2 ore. Se schimba apa si se pune fasolea la fiert (se adauga cand apa este fierbinte!) impreuna cu morcovii curatati intregi si vegeta, foi de dafin. Se fierbe la foc mediu spre mic, morcovii se scot dup 15 minute, se taie rondele si se pun deoparte. Cand fasolea este deja moale se adauga bulionul si se mai fierbe cateva minute pana cand zeama scade la nivelul dorit. Unii prefera mancarea cu sos mai mult, altii mai putin.

Pentru soia se citesc instructiunile de pe punga. In cazul celei folosite de mine soia a fost fiarta timp de 20 minute si apoi scursa. Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga soia fiarta in prealabil si se condimenteaza cu ardei iute, piper verde, sare, boia dulce, dupa gust. Se mai caleste cca 5 minute pentru a se patrunde aromele.

Pofta buna!

2 comentarii:

Claudia-Maria spunea...

yamiiii ce bine arata tocanita si fasolica, precis e buna si merge cu sfecla rosie cu hrean, un deliciu, bravo Gabi.

Gabi spunea...

Merci draga mea, daca vine de la tine complimentul, pentru mine inseamna mult.

 

Free Counter