PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

marți, 29 ianuarie 2008

Legume cu pui in stil chinese

Ingrediente: 300 g piept pui, 2 morcovi, jumatate de telina (mai mica), 1 patrunjel, ciuperci Champignon, sos de soia, ghimbir, sare, piper alb si verde, ulei
Preparare: legumele se curata si se taie betigase subtiri (ideal ar fi ca niste bete de chibrituri mai lungi, dar si daca sunt un pic mai groase este in regula) iar ciupercile cubulete. Puiul se taie cubulete si se sareaza usor. Intr-o tigaie mai adanca (ideal ar fi un wok) se calesc legumele in putin ulei si putin sare (nu multa, pentru ca in final adaugam si sos de soia care este si el sarat), se acopera cu un capac si se lasa la foc mic cca 10 minute.
Intre timp se caleste si puiul in alta tigaie in foarte putin ulei de masline cca. 3 minute, intorcandu-l de pe o parte pe alta.
La final se integreaza puiul in tigaia cu legume si se adauga cca. 3 linguri sos de soia, piper alb si verde dupa gust si un sfert pana la jumatate de lingurita de ghimbir.

2 comentarii:

Carlitos spunea...

yummmy!... dar nenea monti zice sa nu mancam morcovi (cel putin la inceput, in faza intai)... :(((

care-i treaba cu morcovul, totusi?! cat e de "interzis", de fapt?!

Calin R. Ciprian spunea...

Teoretic are ceva mai multe glucide decat permit Monti, dar eu personal nu am tinut cont de acest aspect.
Recomand totusi celor care sunt la faza I si au un numar mai mare de kg de slabit sa inlocuiasca morcovul cu ardei gras rosu sau cu rosii taiate cubulete.

 

Free Counter