PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

miercuri, 25 noiembrie 2009

Placinta de post cu mere, dupa urechea muzicala


Azi am poftit o placinta cu mere. Nu am mai cautat vreo reteta, ci am facut-o la inspiratie. Sau cum s-ar spune, dupa urechea muzicala. Buna ureche astazi, caci reteta a reusit excelent.

Ingrediente: 24 linguri cu varf faina integrala, 250 g margarina, cca 50 ml frisca vegetala lichida, 4-5 linguri zahar, 6 mere potrivite, scortisoara, 3 linguri miere

Preparare: se framanta aluatul din faina, margarina si frisca vegetala cu putintica sare si miere. Dupa ce s-a omogenizat se da la rece cca. 30 minute.

Merele se curata si se rad, apoi se lasa la scurs intr-o sita cu zaharul peste.

Aluatul se taie in jumate si primul strat se intinde intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se stoarce marul ras si se pune peste aluat. Se pudreaza scortisoara. Urmeaza stratul al doilea de aluat, intins cu sucitorul in forma tavei si asezat peste stratul de mere.

Se introduce in cuptorul incins dinainte pentru cca. 20 minute. A se verifica la fiecare 5 minute, aluatul se coace repede si se usuca repede daca nu este scos la timp.

Sugestie de servire: pudrati cu zahar vanilinat si presarati cu samburi de rodie.

2 comentarii:

Claudia-Maria spunea...

sa va fie de bine placinta cu mere ca tare buna e!pup

Gabi spunea...

Merci. A si disparut repejor. Se cere tura 2 :D

 

Free Counter