Una din retetele clasice la care se pot gasi variatii nenumarate si o vasta paleta de savori este gratinul de legume, pe care atat eu cat si Calin il gatim si gustam cu mare placere.
Un exemplu incercat recent (cu succes ;-) )
Ingrediente: 2 zucchini (dovlecei mici), 2 ardei grasi rosii, 1 ceapa mica, 1/2 broccoli, o rosie taiata rondele, telemea de oaie, 200 ml smantana, 1 ou, oregano, busuioc, sare, piper
Preparare: dovlecelul se taie rondele, ardeii fasii, iar ceapa se toaca fin; toate acestea se calesc la foc mic in tigaia acoperita cu un capac cca 10-15 minute. Intre timp broccoli se fierba in apa cu sare sau la abur cca. 3 minute (nu mai mult!).
Branza se sfarma cu furculita, se amesteca cu smantana si cu un ou batut. Se adauga condimentele.
Legumele calite si broccoli se asaza intr-un vas Jena (sau alt vas termorezistent), se toarna peste amestecul mai sus mentionat si se introduce in cuptor pentru circa 20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu