PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

miercuri, 30 ianuarie 2008

Vinete la cuptor dupa o reteta turceasca

Ingrediente: vinete, ulei, ardei gras, rosii, telemea de oaie, usturoi, sare, piper

Preparare: Vinetele se calesc in ulei in tigaie (atentie, mananca mult ulei, nu va panicati si nu va sfiiti sa completati cu ulei - e disociat).

Se caleste si ardeiul gras in prealabil taiat fasii.

Dupa ce s-au inmuiat bine se aseaza intr-un vas Jena (sau alt vas termorezistent ptr cuptor), se adauga ardeiul calit, rondele de rosii, telemea de oaie taiata cubulete, usuturoi maruntit (2-3 catei nu trebuie sa exagerati), sare si piper.

Se tine la cuptor cca 20 minute si se savureaza in faza II a dietei cu un pahar de vin alb sec si aromat.

(De altfel este una din retetele noastre preferate)

Niciun comentariu:

 

Free Counter