PAGINA DE START - RETETELE MELE -
DISOCIATE, INTERNATIONALE, DE POST

vineri, 24 aprilie 2009

Urzici cu leurda


Pentru ca a venit primavara si in unele zone inca se mai gasesc urzici proaspete (sunt bune doar in martie-aprilie, deci daca gasiti, culegeti sau cumparati mai mult si puneti la congelator). Sunt o sursa extraordinar de bogata de fier si preparate cu leurda au un gust minunat.

Leurda este o planta pe care o gasiti arareori in piata, altfel doar in padure. Nu se cultiva in gradini, de asta si savoarea ei deosebita. Are un gust foarte asemanator cu usturoiul, insa este ceva mai fin. Ca aspect seamana foarte bine cu macrisul.

Ingrediente: 500g urzica tanara, o mana de frunza de leurda, lapte, sare

Preparare: exact ca si spanacul, exceptand faptul ca suntem disociati si nu folosm faina! Urzica se opareste, se toaca, leurda se toaca proaspata si spalata. Se fierb in lapte, se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Este o mancare sanatoasa pe care merita sa o savurati macar o data in fiecare an.

Niciun comentariu:

 

Free Counter